Siste innlegg

Kan alt løses med kommunikasjon?


Har du kolleger du knapt snakker med, unngår eller helst ikke vil sitte sammen med i lunsjen? Hva med å få noen retningslinjer for kommunikasjon? I min jobb som kommunikasjonsrådgiver, har jeg sett at mangelen på kommunikasjonsstrategier og planer få uønskede og uante konsekvenser. Det kan være fagpersoner som står steilt mot hverandre - og hevder at deres fag - og deres jobb - er viktigere enn andres jobb. Det kan være ledere som er så dominerende at ansatte føler seg overkjørt og helst ikke vil sitte ved samme bord som dem på julebordet. Ofte kan det være mindre alvorlig enn som så - eller i hvert fall kan det være situasjoner og hendelser som kanskje sees på som bagateller - men som ikke er det. I en bedrift kan det være én person som ikke hilser om morgenen. Kanskje ikke fordi han ikke vil, men fordi han er sjenert. I en annen organisasjon kan det være en person som - uten filter - forteller alt fra sitt eget kjøkkenbord og bruker store deler av tiden med kolleger til å syte og klage. Er dette ok? Og hva gjør det eventuelt med miljøet på en arbeidsplass? Og sist: Hva kan gjøres for å forbedre dette - for bedre bør det vel bli? Jeg mener alt løses med kommunikasjon. Det å snakke om hvordan dere skal snakke til hverandre, at dere skal prate sammen og hvordan det skal skje kan løfte organisasjoner. Med retningslinjer som er ankerfestet blant de ansatte, vil dere få gladere, mer tilfredse og mer effektive medarbeidere. Dere vil bli en organisasjon hvor folk gleder seg til å gå på jobb. En arbeidsplass som tiltrekker seg god kompetanse. En arbeidsplass med bedre resultater på bunnlinja. Men det kan jo hende jeg tar feil?????? PS Er du interessert i min WORKSHOP om kommunikasjon? Ta kontakt eller les mer HER

Kontakt oss
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Telefon 468 00 763
epost: post@charliemedia.no
  • Telefon
  • email_logo_edited
  • w-facebook
  • White Instagram Icon

© 2019 by Charlie Media.