Siste innlegg

Er det risikosport å snakke om intern kommunikasjon i bedrifter?

Har du medarbeidere som er så vriene og vrange, at du frykter de vil klikke i vinkel, hvis du gjør interne kommunikasjons-grep? Det kan likevel være verdt det!

De er ikke mange - men de tar usedvanlig stor plass. De få som oppfører seg som fireåringer når de ikke får det som de vil på jobben.

Du har kanskje hatt en eller to slike kollegaer du også? Som blir sure, mutte, ikke smiler, ikke hilser - eller som kjefter så høyt at alle er mer eller mindre engstelige for å si eller gjøre noe denne "fireåringen" mener er feil.

Hvem skal du ta mest henyn til?

Det kan kanskje være fristende ikke å gjøre noe med det. For du vet det blir trøbbel, hvis du pirker bort i det. Men kan du egentlig la være?

Som leder eller mellomleder for slike personer, har du - etter min mening - et ansvar for å rydde opp. Få kontroll på elefanten i rommet. Skape arbeidsforhold hvor folk trives, har det bra, er effektive og glade. Du har et ansvar for at den som roper og skriker ikke får den oppmerksomheten de ikke fortjener.

Men hvordan skal du få det til? Skal du sparke "fireåringen"? Frata vedkommende arbeidsoppgaver? Sette han eller henne på tørkeloftet?

Eller bør dere snakke sammen? Gå i dialog? Få hjelp til å løse opp? Stille de rette spørsmålene...

Jeg tror på det siste - uansett om du vil "fireåringen" skal bli eller dra. Av hensyn til andre ansatte, av hensyn til deg selv, og ikke minst av hensyn til bedriften bør slike prosesser skje med verdighet og respekt. Slik at både du og organisasjonen som helhet kan holde hodet høyt hevet og unngå baksnakking og nedbryting av et godt varemerke.

For det skal ikke mange misfornøyde ansatte til - ansatte som fort kan slenge med leppa på Facebook eller andre steder - før anerkjennelsen for organisasjonen daler, ansatte får spydige kommentarer i det offentlige rom og du blir uglesett.

Det kan du unngå, hvis du tar tak i intern kommunikasjon og skaper regler og kultur for hvordan dere vil ha det på jobb.

Kontakt oss
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Telefon 468 00 763
epost: post@charliemedia.no
  • Telefon
  • email_logo_edited
  • w-facebook
  • White Instagram Icon

© 2019 by Charlie Media.