Siste innlegg

Personlig branding er ikke valgfritt!


Du har kanskje ikke tenkt på det, men personlig merkevarebygging gjør du - enten du vil eller ikke. Spørsmålet er om du fremstår som den du virkelig er og vil være?

Personlig merkevarebygging - eller personlig branding - skjer i det offentlige rom hele tiden. Det er den personen du velger å vise frem på sosiale medier og i alle møter med andre mennesker.

Og uansett om du er toppleder, gründer, mellomleder eller vanlig "fotsoldat" har du din egen personlige merkevare å ivareta. Hvem du er - og ikke minst hvordan du oppleves - følger deg og får betydning for om du får nye oppdrag i den jobben du allerede har - eller får ny jobb.

Så hvordan bygger du så din personlige merkevare best mulig?

Eksperter har ulike svar - og ulike tilnærminger. Personlig mener jeg at det viktigste du gjør, er fem punkter:

1. Vær anerkjennende

2. Vær nysgjerrig

3. Vær ærlig

4. Lytt

5. Brush opp dine private profiler i sosiale medier

Start en samtale med å være anerkjennende. Det fordrer at du har gjort din research og vet hva den andre står for av gode egenskaper, kvaliteter og resultater. Si for eksempel "Jeg er imponert over hva du har fått til med din business", eller "Jeg synes du gjør en fantastisk jobb med å arrangere julebordet vårt". Jeg er sikker på at det ikke bare gjør den du snakker med godt; det gjør også deg godt!

For at samtalen skal gå lett, er det en stor fordel at du også er nysgjerrig. Still spørsmålene: Hvem, hva, hvor og hvordan. Følg opp med nye spørsmål og vis at du virkelig bryr deg om hvem vedkommende er og hva du kan hjelpe med.

Vær også ærlig. Det skinner fort igjennom hvis du forsøker å være en annen enn den du virkelig er. Ikke skryt på deg kompetanse du ikke har, egenskaper du ikke innfrir etc fordi du tror at det er svaret samtalepartneren vil høre. Tør å si at dette vet du ikke nok om, dette har du ikke tenkt på, slik ser ikke jeg på det....

Mitt fjerde punkt er å lytte! Noter gjerne mens den andre snakker. Still oppfølgingsspørsmål. Ta pustepauser og la den andre snakke ferdig en helt setning, før du starter med din.

Og til slutt: Brush opp dine sosiale profiler på Facebook, Twitter, Instagram, blogg etc....Hvordan vil du fremstå der? For å vite det, er det smart at du vet hva du vil; hvilke mål du har og hvorfor du vil akkurat dit.

Lykke til!

Kontakt oss
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Telefon 468 00 763
epost: post@charliemedia.no
  • Telefon
  • email_logo_edited
  • w-facebook
  • White Instagram Icon

© 2019 by Charlie Media.