Siste innlegg

Respekt og forståelse - grunnleggende for god intern kommunikasjon


Uten å ha respekt og forståelse for at ikke alle er som deg, er det vanskelig å snakke godt sammen.

Du har kanskje opplevd at det du tenker og mener, ikke nødvendigvis er det samme som enkelte andre tenker og mener? Noen sier det umiddelbart. Andre har behov for å tenke seg godt om, for så å komme tilbake når anledningen byr seg. Enkelte vil sogar ikke si noe, men gjøre det motsatte av hva dere har blitt enige om.

Da kan det være på sin plass å ta en prat internt. For at den samtalen skal bli god, er det en forutsetning at du - og de du snakker med - har respekt for at vi ser ulikt på ting. I tillegg er det klokt også å forstå at det er slik - og faktisk også ønske det velkommen.

Det er helt naturlig at vi mener ulikt om én og samme sak. Og det er også bra! For ulikhet skaper dynamikk. Diskusjoner skaper fremgang og ulike syn gjør at vi - når vi først tar en avgjørelse - får en avgjørelse som er solid og som vi kan leve lenge med.

For å komme dit, er det uten tvil en stor fordel at vi tør å være uenige. I enhver organisasjon bør det være takhøyde nok til at alle tør si sin mening og rom for at alle får anledning til å gjøre det.

Når avgjørelsen da faller, vil du og din organisasjon i større grad oppleve at dere kommer frem til en felles enighet - og at dere derfor jobber bedre frem mot det målet dere sammen har satt.

Det motsatte - hvis et mål eller oppgaver - blir tredd nedover hodene på folk, vil motstanden være stor. Effektiviteten blir elendig og miljøet deretter.

Hvis den interne kommunikasjonen ikke går helt på skinner i din organisasjon, kan det være at vår workshop i kommunikasjon kan hjelpe. Hvis du er nysgjerrig på hva det er, kan du lese mer om det her.

Kontakt oss
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Telefon 468 00 763
epost: post@charliemedia.no
  • Telefon
  • email_logo_edited
  • w-facebook
  • White Instagram Icon

© 2019 by Charlie Media.