Siste innlegg

Vet du at kroppsspråket ditt avslører deg?

Det hjelper ikke med tusen ord, hvis du ikke mener dem. Kroppsspråket ditt avslører deg!

Vi har sett det hundre ganger på TV. Kjendiser og politikere. Drevne og erfarne mediefolk. De går på en smell, gang på gang, når de ikke forteller sannheten. Eller sier noe de ikke tror på selv.

For det er nærmest umulig å skjule hva du virkelig mener. Slik er det også for deg, i dagliglivet.

Du sender signaler

For samtidig som du snakker, sender du en haug med signaler som påvirker medarbeidere og kolleger, kanskje uten at du tenker på det.

Som en engasjert leder jeg kjenner godt sa: "Jeg blir så forundret over enkelte av mine medarbeidere. De forteller at jeg oppleves som streng. Ja, nesten aggressiv når vi diskuterer. Men det er jeg jo aldri. Jeg er bare engasjert"!

Og da er det jo kjempetrist at hennes engasjement skal bære så galt av sted at ansatte blir redde henne.

Lett å rote det til

Det kan fort skje, hvis du ikke har kontakt med ditt eget kroppsspråk. Da er det lett å rote det til og havne i håpløse situasjoner. Nettopp fordi du blir forstått og opplevd helt annerledes enn det du egentlig mener. Da hjelper det ikke mye å ha all verden av gode intensjoner.

Så hva skal du så gjøre, for at det du sier og det mener skal stå mer i stil? For at det du formidler skal oppfattes som det det er? Verken mer eller mindre?

Bli kjent med ditt eget kroppsspråk

Mitt forslag: Bli kjent med - og venn med - ditt eget kroppsspråk. Det er tross alt det som dominerer samtalen, enten du vil det eller ei.

Alle de små bevegelsene. Måten du flytter deg på. Sitter på. Ja, til og med hvordan du står - avslører deg. For ikke å snakke om ansiktsuttrykkene dine.

Så hva med å teste følgende:

Neste gang en medarbeider kommer frustrert inn på ditt kontor, åpenbart med angsten hengende som en tung sky over seg, så smiler du. Fra øre til øre. Senker skuldrene og puster med magen. Smil helt til du får et smil tilbake.

Jeg tipper det gjør susen!

Ønsker du å bli bedre på dette - og andre kommunikasjonsteknikker?

Sjekk vår WORKSHOP i kommunikasjon.

Kontakt oss
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Telefon 468 00 763
epost: post@charliemedia.no
  • Telefon
  • email_logo_edited
  • w-facebook
  • White Instagram Icon

© 2019 by Charlie Media.