Siste innlegg

Åtte tips for å skrive bedre blogger
Nyttige, troverdige og godt skrevne blogginnlegg øker synligheten samt styrker merkevaren din. Her får du åtte tips til hvordan du skriver bedre artikler.

1. Skriv fordi du har et budskap - ikke fordi du bare vil skrive noe. Et langt blogginnlegg er ikke nødvendigvis et godt innlegg. Eller som en klok mann en gang sa; "Hvis jeg hadde hatt bedre tid, hadde jeg skrevet kortere". Hovedmålet med bloggen din, bør være å formidle informasjon som har verdi for leserne dine. En blogg verdt å lese, er en blogg hvor du skriver korrekt, lettlest og forklarer det du vil fortelle på en enkel måte. Selve innholdet bør selvsagt også være relevant. Du kan gjerne tilføre enkelte personlige erfaringer i bloggen din, men å brette ut om deg selv i det vide og brede har få nytte og glede av.

2. Jobb med tittelen - den bør fenge. Tittelen er selve stoppfaktoren på blogginnlegget ditt. Den bør være kort og mobilvennlig. Den bør fange leseren. Konkurransen om leserne er tøff. Innholdet ditt konkurrerer med alt fra dansende katter til syngende hunder. Skriv 3-4 forslag før du er fornøyd.

3. Skriv en god intro - eller ingress - som det heter på fagspråket. Bruk maks 1-2 setninger på å fange leseren og kort fortelle hva artikkelen handler om. Klarer du å fange leseren takket være en god tittel og ingress - ja, da slår du knock-out på mange konkurrenter.

Les også: Strever dere med å produsere nok innhold?

4. Ikke undervurder - eller overvurder - leserne. Skriv forståelige og enkle tekster. Tilpass samtidig budskapet til dine lesere. Det er forskjell på om du skriver for advokater eller advokatenes klienter. Driver du et advokatkontor og vil at klienter skal finne deg, må du skrive for klientene og gi pokker i om konkurrentene ler av deg.

5. Husk inngående og utgående linker. Linker er metoden du buker for å koble deg til resten av verden med din blogg. De hjelper deg å booste rankingen på Google og i andre søkemotorer og de forbedrer brukervennligheten. Når du leser på nett, er du vant til å navigere mellom ulike sider. Du bør derfor legge til rette også for det på bloggen din.

6. Les teksten høyt før du publiserer. Da merker du om det er god eller dårlig flyt, du ser lettere skrivefeil og du luker bort dårlige setninger som er vanskelig å lese høyt. Det er menneskelig å feile - og klokt å bruke stavekontroll.

Les også om hvorfor du bør kommunisere digitalt

7. Sørg for bra design. Når gjester besøker bloggen din, skaper de seg raskt et overblikk - og inntrykk. Sørg for at førsteinntrykket er bra, og bruke mellomtitler og avsnitt i teksten din. Legg gjerne inn bilder, hvor det er aktuelt og sett et eller flere ord i halvfet. Spør deg selv om du ville lest det selv.

8. Del innlegget i ulike kanaler. De færreste legger inn oppdateringer fra bloggen din i sin agenda. Post derfor en link til bloggen din på for eksempel Facebook eller LinkedIn - eller begge steder. Send den også som nyhetsbrev, hvis det egner seg.

Lykke til!

Kontakt oss
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Telefon 468 00 763
epost: post@charliemedia.no
  • Telefon
  • email_logo_edited
  • w-facebook
  • White Instagram Icon

© 2019 by Charlie Media.