Siste innlegg

Det er så dumt når ørsmå misforståelser skaper gigantiske problemer


Har du hørt om nettsiden absurdgalleriet.no? Hvis ikke anbefaler jeg en titt - for der vil du finne mange gode misforståelser.

Av og til - eller egentlig gangske ofte - blir jeg forundret over alt vi kan misforstå. Til tross for 25 års ekteskap med én og samme mann, opplever jeg at han misforstår meg stadig vekk. Og ja, joda, jeg misforstår selvsagt også ham.

Det kan være de enkleste ting som hvem fikk egentlig ansvar for å kjøpe melk og brød? Jeg trodde det var han - han trodde det var meg. Jeg må innrømme at det er superirriterende når misforståelsen oppdages. Med verken melk eller brød i kjøleskapet, er det lett å bli både grinete og irritert. Og da, ja, da er det lett å starte noe som definitvit ikke burde vært startet.

En krangel, for eksempel. Som - når vi kommer ordentlig godt i gang - kan føre til uttalelser og ytringer som på ingen måte er verdt manglende melk og brød.

Så hvorfor skjer det? Jeg har jo lyst til å si at det er fordi han ikke lytter. Ikke hører etter. Er mer opptatt av hva han selv skal si, enn hva jeg sier.

Men jeg må innrømme - og dette er til tross for at jeg jobber med kommunikasjon - at det vel så ofte skyldes meg. At jeg ikke lytter. At jeg tar ting for gitt. At jeg sysler med helt andre ting når vi snakker om melk og brød - og derfor ikke får med meg hva, hvem, hvordan, hvorfor og når.

I slike tilfeller er det befriende å jobbe med kommunikasjon. Intern kommunikasjon i egen famile er superspennende. For de samme verktøyene som fungerer i en bedrift, fungerer også hjemme, mer eller mindre.

Som felles respekt og forståelse. Lytte aktivt. Se hverandre inn i øynene. Legge fra meg mobilen. Spørre aktuelle spørsmål. Rose og anerkjenne.

I tillegg er det særdels befriende å lese absurdgalleriet.no. Om ikke før, blir misforståelsene satt i et perspektiv hvor det hører hjemme.

Kontakt oss
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Telefon 468 00 763
epost: post@charliemedia.no
  • Telefon
  • email_logo_edited
  • w-facebook
  • White Instagram Icon

© 2019 by Charlie Media.